Підсумки роботи ТОВ «Єдиний Енергостандарт» за 2021 рік

Протягом 2021 року персонал ГЕС ТОВ «Єдиний Енергостандарт» підтримував встановлені Державними агенціями рівні води у водосховищах для забезпечення потреб всіх водокористувачів наших регіонів найціннішим скарбом людства – водою.

Минулий 2021 рік для міні гідроелектростанцій Сумщини (Низівська, Ворожбянська, Михайлівська ГЕС) та Чернігівщини (Седнівська ГЕС) можна характеризувати роком чергового періоду модернізації і реконструкції обладнання призначеного для виробництва електричної енергії з екологічно чистих, відновлюваних джерел енергії.

Протягом 2021 року була виконана чергова низка заходів направлених на збільшення використання гідроресурсів річки Псел а саме Ворожбянської та Михайлівської гідроелектростанцій Сумського регіону та Седнівської гідроелектростанції Чернігівського регіону.  Заходи були направлені на збільшення виробництва екологічно чистої енергії та безпеки гідроспоруд а саме :  капітальний ремонт гідроагрегату Михайлівської ГЕС та гідроагрегату Седнівської ГЕС.

З точки зору безпеки – замінені шити гідро забору води з можливістю автоматичного опускання та підйому на Михайлівській ГЕС та замінено решітки тонкої очистки власними силами. Замінені 5-ть стійок греблі на Ворожбянській ГЕС. Замінені 4-ри стійки греблі на Низівській ГЕС. На Низівській, Ворожбянській та Михайлівській ГЕС була виконана обробка протизапальною сумішшю дерев’яних конструкцій. Відновлено систему блискавкозахисту Низівської, Ворожбянської, Михайлівської та Седнівської ГЕС.

Також на гідроелектростанція нашого товариства були виконані низки ремонтів власними силами, наприклад: замінені дерев’яні настили греблі Низівської та Михайлівської ГЕС,  відновлення огородження периметрів на всіх ГЕС, відновлення фарбувального покриття.

               На ГЕС ТОВ «ЄЕС» протягом періоду експлуатації було здійснено:

  • встановлено авто-синхронізатори  за допомогою яких, можна в автоматичному режимі запустити та синхронізувати роботу гідрогенератора з мережею ОСР;
  • Розроблено план заходів по озеленінню територій ГЕС та висаджено колективом ТОВ «ЄЕС» фруктові, хвойні породи, туї, берези та інші насадження;
  • Розроблено фірмовий стиль товариства;
  • Розроблено правила експлуатації Седнівського водосховища;
  • Проведено конкурс найкращої історії ГЕС;
  • Проведено екскурсійні заходи по результатам яких були відвідування наших ГЕС.
  • На Низівській, Ворожбянській та Михайлівській ГЕС виготовлено паспорти на підіймальні механізми та організовано навчання персоналу в Сумському навчальному центрі Державного ПАТ «Будівельна компанія Укрбут»
  • Пройшли перевірку НКРЕКП стосовно перевищення ліцензійної потужності Михайлівської ГЕС;
  • Виготовлено нові технічні паспорти синхронних генераторів Михайлівської ГЕС.

           Річний виробіток електричної енергії ТОВ в цілому у 2021 ріці склав більше 6,5 млн. кВт/год., що  забезпечило електричною енергією майже  40 тисяч сучасних осель при споживанні 164 кВт/год на місяць.

Також , починаючи з 2018 року,  ТОВ помітно  знижує споживання електричної енергії на власні потреби:

 

Для забезпечення безпечного виконання робіт, підтримання високої культури виробництва в ході поточної експлуатації ГЕС персонал станцій забезпечений сучасними засобами індивідуального захисту, бензо-та електроінструментом  та  спецодягом.

Також, товариство дотримується норм природоохоронного законодавства, водного кодексу та інших законів і підзаконних актів України.